Kunst in beweging bij Art of Happiness

Kunst in beweging bij Art of Happiness

Hedendaagse kunst waar je vrolijk van wordt: het is de specialiteit van kunstgalerij Art of Happiness in Scherpenheuvel. Galerijhoudster Indra Allaert heeft een uniek oog voor bijzondere kunstenaars en zorgt ervoor dat hun werken bij de juiste koper terecht komen. Dat doet ze op een heel bijzondere manier, en daar wilden wij graag het fijne van weten.

Marthe Van Campenhout, MYX MAGAZINE


Intuïtieve route

Het is onmogelijk om niet spontaan goed gezind te worden wanneer je de luchtige art gallery in Scherpenheuvel binnenwandelt. Energieke sculpturen en stemmige schilderijen trekken onmiddellijk de aandacht. Hoewel het aanbod erg ruim is, overheerst het niet. De ruimte is zo ingedeeld dat je intuïtief je eigen route volgt. Hier is duidelijk over nagedacht. “Ik besteed inderdaad veel tijd aan de positionering van elk werk. Een goede kunstgalerij is altijd in beweging, en dat mag je vrij letterlijk nemen,” lacht Indra. “Wekelijks verandert het hier. Soms door nieuwe werken, of gewoon omdat ik zin heb om alles een andere plaats te geven. En dat is niet altijd eenvoudig, want het geheel moet kloppen en mooi in elkaar overvloeien.”


Zoveel mogelijk mensen gelukkig maken met kunst

Ook Indra zelf bruist van energie. Het is duidelijk dat dit haar passie en levenswerk is. “Ik heb vroeger gewerkt als stewardess en office manager, maar dit is mijn ware roeping.” Hoe het dan allemaal begon? “Ik was voor mezelf op zoek naar kunst met een positieve uitstraling. Het viel me op hoe moeilijk dat te vinden was. Ik kwam in contact met de Nederlandse kunstenaar Theo Broeren, en hij bracht me op het idee om zelf een galerij te starten. Sindsdien is het mijn missie om zoveel mogelijk mensen te raken en gelukkig te maken met kunst.” Art of Happiness startte op in Brussel met enkele kunstenaars, op het gelijkvloers van een prachtig herenhuis. Het concept was meteen een daverend succes, en al snel bleek deze ruimte te klein.


Stad in beweging

Zo kwam Indra in Scherpenheuvel terecht, waar net een prachtig nieuwbouwpand met industriële look en de perfecte, indirecte lichtinval vrijkwam. “Niet alleen het pand zelf sprak me meteen aan, maar ook de omgeving. We maken deel uit van een innovatief nieuwbouwproject. Ook hier is dus alles volop in beweging.”

Wie bij de galerij langs gaat, kan meteen een bezoekje aan Scherpenheuvel meepikken, een van de weinige steden in de wereld die gebouwd zijn volgens het concept van ‘de ideale stad’ uit de Renaissance. Ook een stukje kunst dus. “We zitten op 2 minuten van de beroemde Basiliek, die geflankeerd wordt door een gezellige promenade met terrasjes en restaurants,” vult Indra aan.


Kunst op maat

Bij het bewonderen van alle kunstwerken valt op dat er enorm veel variatie is. In de galerij worden een 18-tal artists vertegenwoordigd. En toch is er duidelijk een rode draad: energie en positieve vibes. “Ik werk alleen maar met kunstenaars met wie ik een bepaalde klik heb,” legt Indra uit. “Ik verkoop ook enkel stukken die mij persoonlijk op een bepaalde manier betoverd hebben.” Erg bijzonder is het feit dat je hier ook terecht kan voor een gepersonaliseerd kunstwerk. “Een aantal van onze kunstenaars werkt ook op maat van de wensen van de klant. Dan wordt er rekening gehouden met specifieke wensen op het vlak van kleurgebruik, materialen of thema’s, vaak in functie van de locatie waar het werk zal komen te staan of hangen. Daar maken we dan een echt project van, erg fijn is dat.”


Zonnestralen op je bord

Tot slot valt ons oog op enkele prachtige serviezen. “Deze werden speciaal voor Art of Happiness met de hand beschilderd door Sandrine Langlade, een kunstenares die zich laat inspireren door het zonnige Île de la Réunion. De felle zonnestralen en prachtige kleuren van het eiland vind je terug in elk individueel stuk. Een project waar ik erg trots op ben, want het weerspiegelt volledig de vrolijkheid, passie en creativiteit waar Art of Happiness voor staat.”


ART OF HAPPINESS

Basilieklaan 42
3270 Scherpenheuvel

Tel: +32 (0)495 48 44 49

Email: info@artofhappiness.beKunst in beweging bij Art of Happiness

Pure inspiratie

Foto's om te genieten, om jou te inspireren want kunst fascineert, kunst communiceert en kunst stimuleert!

Back to the 60s

Back to the 60s is het sleutelwoord voor deze kunst! Virginie De Bièvre is een Belgische object- en conceptkunstenaar, maar wordt ook wel kunstenaar van Pop Art genoemd. Haar mixed-icons zijn een knipoog naar de jaren 60.

HONK

HONK bouwt voor een vriendengroep van jongeren met een beperking een huis en een thuis en organiseert van daaruit zinvolle dagbesteding in en met de samenleving. Op zondag 15 maart 2020 is Art of Happiness de blije sponsor!

Art quotes

Quotes werken zeer inspirerend en zijn daarom dus betekenisvol om te delen. Ken jij ook een verfrissende quote over kleur ... dan kleuren we samen de wereld mooier.

Love the Home you have ...about mural

Art of Happiness makes from your home a real destination!

Kleur je gelukkig!

Vanwaar mijn passie voor kleuren!? Het is gewoon heel simpel te verklaren en je leest het overal nl. kleuren maken de wereld mooi en dus ook jouw en mijn leven!

Op bezoek bij Kunstenaar Theo Broeren.

Op bezoek gaan bij Theo is de beste therapie om je goed te voelen! Al zijn vrolijke schilderijen met levendige kleuren, luchtige thema's en met een humoristische knipoog geven je de perfecte weerspiegeling van wie Theo in eigen persoon is. Ik voel mij hier direct op mijn best! Dit is genieten ...

Scherpenheuvel is een unieke locatie waar Kunst thuishoort!

Scherpenheuvel is een bruisende stad met in het hart de Basiliek. Het is één van de weinige steden in de wereld gebouwd volgens een plan van een ideale stad uit de Renaissance! Hier opent weldra Art of Happiness haar deuren.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x