Op bezoek bij Kunstenaar Theo Broeren.

Beste kunstliefhebbers,

Wie is die kunstenaar die vooral dikke Dames schildert? 

Theo Broeren is geboren op 29 september 1945 in het dorpje Ravenstein in Noord-Brabant. Theo komt uit een gezin met 9 kinderen. Als kleine creatieveling tekende en schilderde Theo samen met zijn broer Jan reclamemateriaal voor de plaatselijke winkeliers. Hiervoor ontvingen ze dan een reep chocola als betaling en de eerste stap naar ondernemen was gezet!

Theo gaat van de kunstacademie naar de ambachtsschool.

In de plaatselijke tekenschool adviseerde de tekenleraar Theo om naar de kunstacademie te gaan maar zijn ouders hadden een andere toekomst voor ogen en dus ging Theo naar de ambachtsschool om voor metselaar te leren. Theo ontmoette zijn fantastische vrouw en trouwde en later kregen ze een zoon en een dochter.

Van bekende kinderfiguren zoals Jip en Janneke naar de dikke Dames. 

Schilderen was zijn passie en dat gaf hij nooit op. Hij schilderde voor familie en vrienden op de muren van de kinderkamers bekende kinderfiguren zoals Floddertje en Jip en Janneke. Beetje bij beetje nam zijn passie het over van de werkzaamheden in de bouw en Theo schilderde met succes dikke figuren in de stijl van de Colombiaanse kunstenaar Botero. Na het overlijden van zijn liefdevolle vrouw stortte hij zich volledig op het schilderen. En met groot succes! Inmiddels zijn de dikke dames schilderijen van Theo Broeren een begrip in de hedendaagse kunstwereld. Zijn schilderijen zijn uniek en zorgen voor de juiste sfeer!

Voor de levensgenieters buiten, breng alvast de vrolijke kunst naar je tuin en zorg hiermee direct voor een gezellige sfeer bij het barbecuen.  De tuinschilderijen zijn weersbestendig.

Deel deze blog (rechts) naar iedereen die volgens jou een levensgenieter is.
Met creatieve groetjes,
Indra
Kunst van Theo Broeren

 


Op bezoek bij Kunstenaar Theo Broeren.

Pure inspiratie

Foto's om te genieten, om jou te inspireren want kunst fascineert, kunst communiceert en kunst stimuleert!

Kunst in beweging bij Art of Happiness

Hedendaagse kunst waar je vrolijk van wordt: het is de specialiteit van kunstgalerij Art of Happines in Scherpenheuvel. Galerijhoudster Indra Allaert heeft een uniek oog voor bijzondere kunstenaars en zorgt ervoor dat hun werken bij de juiste koper terecht komen. Dat doet ze op een heel bijzondere manier, en daar wilden wij graag het fijne van weten. Marthe Van Campenhout, MYX MAGAZINE

Back to the 60s

Back to the 60s is het sleutelwoord voor deze kunst! Virginie De Bièvre is een Belgische object- en conceptkunstenaar, maar wordt ook wel kunstenaar van Pop Art genoemd. Haar mixed-icons zijn een knipoog naar de jaren 60.

HONK

HONK bouwt voor een vriendengroep van jongeren met een beperking een huis en een thuis en organiseert van daaruit zinvolle dagbesteding in en met de samenleving. Op zondag 15 maart 2020 is Art of Happiness de blije sponsor!

Art quotes

Quotes werken zeer inspirerend en zijn daarom dus betekenisvol om te delen. Ken jij ook een verfrissende quote over kleur ... dan kleuren we samen de wereld mooier.

Love the Home you have ...about mural

Art of Happiness makes from your home a real destination!

Kleur je gelukkig!

Vanwaar mijn passie voor kleuren!? Het is gewoon heel simpel te verklaren en je leest het overal nl. kleuren maken de wereld mooi en dus ook jouw en mijn leven!

Scherpenheuvel is een unieke locatie waar Kunst thuishoort!

Scherpenheuvel is een bruisende stad met in het hart de Basiliek. Het is één van de weinige steden in de wereld gebouwd volgens een plan van een ideale stad uit de Renaissance! Hier opent weldra Art of Happiness haar deuren.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x