Op bezoek bij Kunstenaar Theo Broeren.

Beste kunstliefhebbers,

Wie is die kunstenaar die vooral dikke Dames schildert? 

Theo Broeren is geboren op 29 september 1945 in het dorpje Ravenstein in Noord-Brabant. Theo komt uit een gezin met 9 kinderen. Als kleine creatieveling tekende en schilderde Theo samen met zijn broer Jan reclamemateriaal voor de plaatselijke winkeliers. Hiervoor ontvingen ze dan een reep chocola als betaling en de eerste stap naar ondernemen was gezet!

Theo gaat van de kunstacademie naar de ambachtsschool.

In de plaatselijke tekenschool adviseerde de tekenleraar Theo om naar de kunstacademie te gaan maar zijn ouders hadden een andere toekomst voor ogen en dus ging Theo naar de ambachtsschool om voor metselaar te leren. Theo ontmoette zijn fantastische vrouw en trouwde en later kregen ze een zoon en een dochter.

Van bekende kinderfiguren zoals Jip en Janneke naar de dikke Dames. 

Schilderen was zijn passie en dat gaf hij nooit op. Hij schilderde voor familie en vrienden op de muren van de kinderkamers bekende kinderfiguren zoals Floddertje en Jip en Janneke. Beetje bij beetje nam zijn passie het over van de werkzaamheden in de bouw en Theo schilderde met succes dikke figuren in de stijl van de Colombiaanse kunstenaar Botero. Na het overlijden van zijn liefdevolle vrouw stortte hij zich volledig op het schilderen. En met groot succes! Inmiddels zijn de dikke dames schilderijen van Theo Broeren een begrip in de hedendaagse kunstwereld. Zijn schilderijen zijn uniek en zorgen voor de juiste sfeer!

Voor de levensgenieters buiten, breng alvast de vrolijke kunst naar je tuin en zorg hiermee direct voor een gezellige sfeer bij het barbecuen.  De tuinschilderijen zijn weersbestendig.

Deel deze blog (rechts) naar iedereen die volgens jou een levensgenieter is.
Met creatieve groetjes,
Indra
Kunst van Theo Broeren

 


Op bezoek bij Kunstenaar Theo Broeren.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x