KUNSTENAARS

Jean-Paul Kala

Jean-Paul Kala transformeert metaal tot meesterlijke hedendaagse kunstwerken, telkens uniek en ongeëvenaard dankzij zijn grondigheid, zijn talent en zijn verbeeldingskracht. Kala is gepassioneerd door het lassen en metaal, een materiaal dat zijn voorkeur geniet vanwege zijn sterkte, elegantie, schoonheid, betrouwbaarheid, smeedbaarheid en de oneindige creatieve mogelijkheden die het biedt. Zijn verfijnde creaties zijn een ware ode aan het krachtige en authentieke karakter van zijn wieg: Noord Kivu (Congo), waar hij in de jaren zeventig werd geboren.

Yolanda et H.

YOLANDA & H-sculpturen tonen de onderlinge verbinding en afhankelijkheid tussen alle levende vormen. In sommige sculpturen wordt het heldere, levendige fluorescerende gele licht - dat van binnenuit stroomt - afgewisseld door het Cortenstaal. De natuur wordt gesymboliseerd door het opvallende gele licht; het cortenstaal vertegenwoordigt de mensheid.

Louail Hervé 'Darlou'

Hervé LOUAIL genaamd "DARLOU", beeldhouwer, vestigde zich in Occitanië. Van opleiding meubelmaker-beeldhouwer en hout vergulder, werkte hij lange tijd in de restauratie van kunstwerken en meubelen. Deze directe confrontatie met de werken uit het verleden was zowel technisch als cultureel een prachtige leerschool, het leerde hem kijken en leerde hem nederigheid. Hij was rijk aan deze leer en wilde op een dag alleen vliegen en zijn eigen manier van uitdrukken vinden. Steen, en in het bijzonder de ontdekking van Gard-steen, zal de trigger zijn. Zo ontstond in 2003 dit kleine ronde en grappige personage, bijgenaamd Barnabé. Hij laat hem niet meer in de steek.

Liselotte Andersen

Liselotte Andersen is een bronzen en aarde beeldhouwer sinds 1991. Haar sculpturen zijn gemaakt uit ruw of gepatineerd brons, in verschillende formaten, vaak met een verfijnde stijl. Het hoofdthema dat Liselotte drijft, is het onderwerp van menselijke interacties: hun schoonheid, hun rijkdom, de stadia van hun constructie en dus hun complexiteit. Het idee van delen is erg aanwezig.

Saskia Frinking

Saskia Frinking is een Nederlandse kunstenares die 8 jaar gewoond heeft in Zuid-Afrika. Haar liefde voor Zuid-Afrika laat zich sterk voelen in haar creaties. Saskia creëert schilderijen waarbij ze de focus legt op de sterke, levenslustige en kleurrijke Afrikaanse vrouwen. Ze schildert de vrouwen heel subtiel waardoor er ruimte is voor interpretatie.

Rita Lannoote

JULIE, pseudoniem voor Rita Lannoote, schildert gebeurtenissen, beelden opgebouwd aan de hand van ervaringen, belevenissen en emoties. De figuratie van soms menselijke gestaltes wordt gebracht aan de grens van de abstractie... zodat beelden ontstaan die onduidelijkheid en wazigheid brengen, waar ieder voor zijn eigen verbeelding en fantasie er een beeldvorming gaat van maken. Gezichten worden opzettelijk niet ingevuld, de figuren blijven rudimentair en de kleuren harmonie domineert.

Borowski

Van de zanderige grondstof tot de waardevolle kristallen schoonheid in felle kleuren, Glasstudio Borowski is één van de toonaangevende bedrijven voor modern studioglas. Tot op de dag van vandaag is het de enige glasfabriek van deze soort in Polen, één van de weinige in Europa en misschien wel één van de 20 in de wereld. In de Borowski-glasfabriek kunnen bijna alle bekende technieken van koude en warme glasverwerking worden gebruikt - dit stelt de kunstenaars in staat om geavanceerde visies en altijd nieuwe, experimentele ideeën te realiseren. Naast unieke stukken ontstaan ​​hier ook series die uitmonden in de drie collecties van het familiebedrijf: ART OBJECTEN, STUDIO LINE en OUTDOOR OBJECTEN.

Lieve Bracke

Lieve Bracke is een kunstenares van eigen bodem. Lieve vervaardigt geometrische 3D schilderijen die kleurrijk zijn en gelukkig maken. Zij realiseert haar schilderijen aan de hand van houten vormen die zij zorgvuldig uitsnijdt om vervolgens op doek te bevestigen. Kleur en vorm steeds in harmonie. Elk kunstwerk wordt omkaderd door een plexiglas waardoor het een strakke en moderne uitstraling krijgt.

Ruth Berger

Een schildersdoek op grootte aangepast aan de ruimte. Ruth Berger schildert bij voorkeur op grote doeken. Volgens de juiste kleuren zodat het een geheel vormt met het interieur. De doeken hebben geen titel maar krijgen een persoonlijk accent, geschreven in spiegelbeeld. Ze worden gecreëerd door vorm, kleur en materiaal in combinatie te brengen.

Angelo Moyano

Het beeldhouwen stelt Angelo Moyano in staat om vrij te kunnen denken en creëren. Natuursteen is voor Angelo het ideale materiaal om te beeldhouwen. Aangetrokken door de puurheid en zuiverheid, verrast door de kleuren, vorm en nieuwsgierig naar het karakter van de steen. Intense gedrevenheid en innerlijke kracht geven hem de wil om organische vormen met de ruwheid van de steen te verenigen in een sculptuur. Een proces van uiterste concentratie; observeren, stilstaan, beschouwen; keer op keer en steeds weer. Beeldhouwen is voor hem innerlijke verrijking.

Tonny de Brouwer

Tonny de Brouwer (1960) geboren in Goirle NB is gespecialiseerd in bronswerk, het maken van zowel grote als kleine bronzen beelden. Het pure materiaal alsmede het ambachtelijke karakter van het totale gietproces van de bronzen beelden zijn haar passie. De beeldjes staan heel ‘dichtbij’, ze zijn heel herkenbaar, door de eenvoud die ze uitstralen, ze roepen vaak een glimlach op. De beeldjes worden in zeer kleine oplages gemaakt.

Lee-anne van den Brand

Lee-anne van den Brand wordt met haar optimistische kunstwerken ook wel 'Painter of Happiness' genoemd. Zij houdt ervan om met vriendelijke vormen en heldere kleuren een statement te maken, tegen alle grijsheid en somberheid in deze wereld! Bij deze kunstenares louter blijheid zonder schaduwen!!!

Serrano Schoonjans

'Celebrate life!' het moto van het Venezolaans-Belgische kunstenaarsduo 'SerranoSchoonjanS'. De energieke beelden en schilderijen laten niemand onberoerd. Vlakken en lijnen vormen figuren die vrolijkheid, liefde en warmte uitstalen. Met hun zelf ontwikkelde poëtische beeldtaal, Hempasi genoemd, krijgt hun werk ook iets mysterieus. Al deze elementen komen samen in hun bijzondere 'COMPANIONBEAR'. De charmante unieke teddybeer sculpturen die tederheid, liefde en vriendschap symboliseren dragen dan ook met trots hun titel van 'the world's most exclusive teddybear'.

Nadine Ackermans

Ben jij een liefhebber van vrolijke beelden? Dan is de kunst van Nadine Ackermans beslist iets voor jou! Nadine Ackermans toont ons haar sculpturen vervaardigd uit pulphout op metalen armaturen. Elk beeld is uniek, zuiver en emotioneel geladen. Kortom, je wordt er instant vrolijk van.

Virginie De Bièvre

Virginie De Bièvre is een Belgische object- en conceptkunstenaar, maar wordt ook wel kunstenaar van Pop Art genoemd. Haar 'Mixed Icons' zijn een knipoog naar de jaren 60. De beelden worden op een sokkel van plexiglas geplaatst waardoor ze verheven worden tot mooie sculpturen.

Theo Broeren

Theo Broeren is een figuratieve kunstenaar uit Nederland die bekend staat om zijn vrolijke en kleurrijke schilderijen van dikke dames. Theo verwerkt jouw thema in een persoonlijk schilderij op maat van jouw interieur. Kleur, vrolijkheid met een vleugje humor. Driedubbelcheck!

Piet Vandenhende

Schilder en beeldhouwer Piet Vandenhende uit Scherpenheuvel laat ons via zijn kunst binnen in zijn wereld. Piet is een echte levenskunstenaar met een onwaarschijnlijk bestaan. Piet is naast beeldend kunstenaar ook ervaringsdeskundige in armoede. Voor deze veelzijdige kunstenaar is het kunstenaarschap een onverminderde zoektocht naar authenticiteit. 'Kunst brengt redding'

Pascale Van Eycken

Pascale Van Eycken creëert kleurrijke grafische werken. Ze is gespecialiseerd in ‘vrije grafiek’ zoals monotype, hoog- en diepdruk, houtsnede, krantdruk en digitale grafiek. De silhouettes kunnen geschilderd worden naar jouw favoriete kleuren. Hierbij geven wij je graag kunstadvies.

Jouw kunstwerken verkopen?

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x