Jean-Paul Kala

De ontluikende kunstenaar werd aangetrokken door materie en mechanica, en zijn handen konden niet werkloos blijven. Als tiener ontdekt hij het lassen en vormen van metalen, een openbaring die zijn wezen in bezit neemt: Jean-Paul KALA wordt een erkend expert in zijn vakgebied.

De Europese droom zat al jaren in zijn projecten. In de jaren 2000 besloot hij de sprong te wagen en zich in België te vestigen waar hij zijn techniek bij de allerbesten perfectioneert. Hij krijgt er de erkenning van collega’s en de meest veeleisende liefhebbers.

Waarschijnlijk ook beïnvloed door de voorouderlijke kunst Imigongo, voorloper van abstracte kunst, lanceert hij in 2013 zijn eigen merk high-end meubelen R&J dat zeer snel bekendheid verwerft bij zoekers naar schoonheid en exclusiviteit.

De creaties van Jean Paul Kala onderscheiden zich door organische, elegante en genereuze rondingen – ongetwijfeld de vrucht van zijn Afrikaanse roots.

Door zijn technisch meesterschap, gecombineerd met een extreme aandacht voor detail transformeert Kala metaal tot meesterlijke hedendaagse kunstwerken.

Benieuwd naar de kunstwerken van Jean-Paul Kala?

Kom langs in onze kunstgalerij of bekijk de gehele collectie online.

Jean-Paul Kala

Lieve Bracke

Lieve Bracke is een kunstenares van eigen bodem. Lieve vervaardigt geometrische 3D schilderijen die kleurrijk zijn en gelukkig maken. Zij realiseert haar schilderijen aan de hand van houten vormen die zij zorgvuldig uitsnijdt om vervolgens op doek te bevestigen. Kleur en vorm steeds in harmonie. Elk kunstwerk wordt omkaderd door een plexiglas waardoor het een strakke en moderne uitstraling krijgt.

Lees meer

Lilian Wessels

Lilian Wessels, geboren in Nederland, vervaardigt geassembleerde keramische sculpturen waarbij ze zich laat inspireren door de Afrikaanse wilskrachtige vrouw en haar cultuur. Haar vele reizen naar Afrika hebben een groot deel bijgedragen aan haar unieke beeldenkunst. Haar sculpturen worden van klei gevormd, opnieuw verbonden met de aarde en met de andere basiselementen - lucht, water en vuur - elke aanraking laat haar vingerafdruk achter. Steengoed op basis van verschillende eigen gemaakte glazuren, oxide en stooktechnieken. Citaat van Lilian Wessels "Elk gezicht is uniek, ieder mens is mooi. Indien je liefde geeft, straal je dat ook uit ".

Lees meer

Bruno Mertens

Het werk van Bruno Mertens balanceert tussen schilderkunst en sculpturale kunst. Elk van zijn werken is het resultaat van een langzaam 'zelfuitdagend' proces naar de essentie. Lijnen worden diep in de gelaagde materie getrokken en gekrast, zelfs door het canvas heen. De producten van deze processen zijn maskers, identiteiten met een eigen naam en geschiedenis, zichtbaar in de meerlagige structuur.

Lees meer

Serrano Schoonjans

'Celebrate life!' het moto van het Venezolaans-Belgische kunstenaarsduo 'SerranoSchoonjanS'. De energieke beelden en schilderijen laten niemand onberoerd. Vlakken en lijnen vormen figuren die vrolijkheid, liefde en warmte uitstalen. Met hun zelf ontwikkelde poëtische beeldtaal, Hempasi genoemd, krijgt hun werk ook iets mysterieus. Al deze elementen komen samen in hun bijzondere 'COMPANIONBEAR'. De charmante unieke teddybeer sculpturen die tederheid, liefde en vriendschap symboliseren dragen dan ook met trots hun titel van 'the world's most exclusive teddybear'.

Lees meer

Angelo Moyano

Het beeldhouwen stelt Angelo Moyano in staat om vrij te kunnen denken en creëren. Natuursteen is voor Angelo het ideale materiaal om te beeldhouwen. Aangetrokken door de puurheid en zuiverheid, verrast door de kleuren, vorm en nieuwsgierig naar het karakter van de steen. Intense gedrevenheid en innerlijke kracht geven hem de wil om organische vormen met de ruwheid van de steen te verenigen in een sculptuur. Een proces van uiterste concentratie; observeren, stilstaan, beschouwen; keer op keer en steeds weer. Beeldhouwen is voor hem innerlijke verrijking.

Lees meer

Pascale De Snijder

” Het is de bedoeling dat je één wordt met het kunstwerk, dat je de textuur van de verf ziet, dat je helemaal wegsmelt. Hoe mooier je een kunstwerk vindt, hoe meer dopamine er vrijkomt en hoe gelukkiger je wordt, een beetje te vergelijken met verliefdheid. “ Gedreven door passie en kleuren.

Lees meer

Ilona Hendriks

De werken van Ilona Hendriks tonen fragmenten uit haar leven, de wereld en de mensen om haar heen, expressief, laag over laag, kleurrijk en met veel passie op het doek tot leven gewekt. In haar serie “woman-power” versterken haar abstracte en figuratieve stijl elkaar op een spannende manier.

Lees meer

Sandrine Langlade

Sandrine Langlade is een Franse kunstenares met veel artistieke invloeden en kruist abstracte Kunst, fauvisme, futurisme en haar eigen stijl. Haar Kunst is een explosie van heldere kleuren, met geometrische afgeknotte, asymmetrische en soms figuratieve vormen.

Lees meer

Nadine Ackermans

Ben jij een liefhebber van vrolijke beelden? Dan is de kunst van Nadine Ackermans beslist iets voor jou! Nadine Ackermans toont ons haar sculpturen vervaardigd uit pulphout op metalen armaturen. Elk beeld is uniek, zuiver en emotioneel geladen. Kortom, je wordt er instant vrolijk van.

Lees meer

Yolanda et H.

YOLANDA & H-sculpturen tonen de onderlinge verbinding en afhankelijkheid tussen alle levende vormen. In sommige sculpturen wordt het heldere, levendige fluorescerende gele licht - dat van binnenuit stroomt - afgewisseld door het Cortenstaal. De natuur wordt gesymboliseerd door het opvallende gele licht; het cortenstaal vertegenwoordigt de mensheid.

Lees meer

Saskia Frinking

Saskia Frinking is een Nederlandse kunstenares die 8 jaar gewoond heeft in Zuid-Afrika. Haar liefde voor Zuid-Afrika laat zich sterk voelen in haar creaties. Saskia creëert schilderijen waarbij ze de focus legt op de sterke, levenslustige en kleurrijke Afrikaanse vrouwen. Ze schildert de vrouwen heel subtiel waardoor er ruimte is voor interpretatie.

Lees meer

Virginie De Bièvre

Virginie De Bièvre is een Belgische object- en conceptkunstenaar, maar wordt ook wel kunstenaar van Pop Art genoemd. Haar 'Mixed Icons' zijn een knipoog naar de jaren 60. De beelden worden op een sokkel geplaatst en achter plexiglas waardoor ze verheven worden tot mooie sculpturen.

Lees meer

Dominique Prins Ciccoli

Elegante en surrealistische bronzen beelden van de vrouw met een vleugje humor. Beeldhouwen en werken in brons is de passie van Dominique Prins Ciccoli. Dominique houdt ervan om tegenstellingen uit te vergroten in haar bronzen beelden waardoor de beelden vrolijkheid uitstralen. Ondanks overdrijving zijn de beelden steeds in balans én met aandacht voor elegantie. De schoonheid van het beeldhouwen!

Lees meer

Lee-anne van den Brand

Lee-anne van den Brand wordt met haar optimistische kunstwerken ook wel 'Painter of Happiness' genoemd. Zij houdt ervan om met vriendelijke vormen en heldere kleuren een statement te maken, tegen alle grijsheid en somberheid in deze wereld! Bij deze kunstenares louter blijheid zonder schaduwen!!!

Lees meer

Theo Broeren

Theo Broeren is een figuratieve kunstenaar uit Nederland die bekend staat om zijn vrolijke en kleurrijke schilderijen van dikke dames. Theo verwerkt jouw thema in een persoonlijk schilderij op maat van jouw interieur. Kleur, vrolijkheid met een vleugje humor. Driedubbelcheck!

Lees meer

Piet Vandenhende

Schilder en beeldhouwer Piet Vandenhende uit Scherpenheuvel laat ons via zijn kunst binnen in zijn wereld. Piet is een echte levenskunstenaar met een onwaarschijnlijk bestaan. Piet is naast beeldend kunstenaar ook ervaringsdeskundige in armoede. Voor deze veelzijdige kunstenaar is het kunstenaarschap een onverminderde zoektocht naar authenticiteit. 'Kunst brengt redding'

Lees meer

Pascale Van Eycken

Pascale Van Eycken creëert kleurrijke grafische werken. Ze is gespecialiseerd in ‘vrije grafiek’ zoals monotype, hoog- en diepdruk, houtsnede, krantdruk en digitale grafiek. De silhouettes kunnen geschilderd worden naar jouw favoriete kleuren. Hierbij geven wij je graag kunstadvies.

Lees meer

Jouw kunstwerken verkopen?

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x