Olivier Messas

Olivier Messas werd geboren in Vietnam maar verhuisde met het hele gezin naar Frankrijk waar hij zijn hele jeugd heeft doorgebracht in Lyon. Hij startte zijn professionele leven in de modewereld in Parijs; een job die hem enorm beviel en waarin hij al de rijkdommen van zijn afkomst, maar ook zijn dromen over kleuren, vormen en patronen kon uiten. Pas 10 jaar later ontwikkelt hij zijn smaak voor schilderen en verfijnt hij zijn stijl: felle kleuren, een natuurlijke inspiratie, lijnen vaak scherp, groot formaat.

Olivier Messas is een autodidactische schilder. Olivier past zijn benadering toe die hij ontwikkelde tijdens zijn activiteit in de mode van kleding en textiel. Zo organiseert de kunstenaar al zijn creaties rond de declinatie van een onderwerp dat hij het hele jaar door herinterpreteert. Zijn creaties zijn ontworpen als kleine thematische collecties. De kunstenaar richt zijn serie op de concepten van ontspanning, atmosferen en herinneringen aan reizen, diversiteit en vrijheid van meningsuiting. 

Hoewel Olivier Messas graag speelt met mengsels van technieken en materialen, is hij voorstander van het gebruik van olieverf voor de realisatie van zijn zeilboten. Door het streven naar een harmonieuze structurele compositie, verrijkt door het gebruik van een genuanceerd en helder kleurenpalet, lijken de werken "tussen hemel en zee" doordrenkt met een grote sereniteit. Geïnspireerd door Oosterse filosofieën en disciplines zoals het boeddhisme of yoga: " (de) schilderijen (van Olivier) zetten (zijn) emoties en (zijn) gevoelens van het moment om in kleuren en vormen en geven zowel een gevoel weer van vrijheid als van vernieuwing."

Laat je alvast meeslepen doorheen deze reis van sensaties en emoties.

Benieuwd naar de schilderijen van Olivier Messas?
Kom langs in onze kunstgalerij of bekijk de collectie op onze webshop >>

Kunst Olivier Messas

Olivier Messas

Theo Broeren

Theo Broeren is een figuratieve kunstenaar uit Nederland die bekend staat om zijn vrolijke en kleurrijke schilderijen van dikke dames. Theo verwerkt jouw thema in een persoonlijk schilderij op maat van jouw interieur. Kleur, vrolijkheid met een vleugje humor. Driedubbelcheck!

Lees meer keyboard_arrow_right

Pascale Van Eycken

Pascale Van Eycken creëert kleurrijke grafische werken. Ze is gespecialiseerd in ‘vrije grafiek’ zoals monotype, hoog- en diepdruk, houtsnede, krantdruk en digitale grafiek. De silhouettes kunnen geschilderd worden naar jouw favoriete kleuren. Hierbij geven wij je graag kunstadvies.

Lees meer keyboard_arrow_right

Sandrine Langlade

Sandrine Langlade is een Franse kunstenares met veel artistieke invloeden en kruist abstracte Kunst, fauvisme, futurisme en haar eigen stijl. Haar Kunst is een explosie van heldere kleuren, met geometrische afgeknotte, asymmetrische en soms figuratieve vormen.

Lees meer keyboard_arrow_right

Lee-anne van den Brand

Lee-anne van den Brand wordt met haar optimistische kunstwerken ook wel 'Painter of Happiness' genoemd. Zij houdt ervan om met vriendelijke vormen en heldere kleuren een statement te maken, tegen alle grijsheid en somberheid in deze wereld! Bij deze kunstenares louter blijheid zonder schaduwen!!!

Lees meer keyboard_arrow_right

Saskia Frinking

Saskia Frinking is een Nederlandse kunstenares die 8 jaar gewoond heeft in Zuid-Afrika. Haar liefde voor Zuid-Afrika laat zich sterk voelen in haar creaties. Saskia creëert schilderijen waarbij ze de focus legt op de sterke, levenslustige en kleurrijke Afrikaanse vrouwen. Ze schildert de vrouwen heel subtiel waardoor er ruimte is voor interpretatie.

Lees meer keyboard_arrow_right

Vinciane Closset

Vinciane Closset is een Franse kunstenares die bekend staat om haar hyper-realistische werken en sinds enkele jaren ook om haar abstracte Kunst. Zij schildert onder meer een vrucht, een bloem of een dier in close-up met oog voor het kleinste detail. Met uniek kleurgebruik en doordachte accenten.

Lees meer keyboard_arrow_right

Claudine Andrien

Sterk geboeid door het contact met de aarde en de door het bewerken van de klei geboden expressiemogelijkheden, tracht Claudine de grenzen van de materie te verkennen en gebruikt hierbij, gedreven door spontaniteit en beweging, een sculpturale vormentaal met een knipoog naar een wondere wereld.

Lees meer keyboard_arrow_right

Piet Vandenhende

Schilder en beeldhouwer Piet Vandenhende uit Scherpenheuvel laat ons via zijn kunst binnen in zijn wereld. Piet is een echte levenskunstenaar met een onwaarschijnlijk bestaan. Piet is naast beeldend kunstenaar ook ervaringsdeskundige in armoede. Voor deze veelzijdige kunstenaar is het kunstenaarschap een onverminderde zoektocht naar authenticiteit. 'Kunst brengt redding'

Lees meer keyboard_arrow_right

Jouw kunstwerken verkopen?

Lees meer keyboard_arrow_right

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x