Pascale Van Eycken

Wie kennismaakt met het oeuvre van Pascale Van Eycken is meestal verbaasd door de verscheidenheid. Ze creëert kleurrijke en contrastrijke werken op canvas, gemengd met mediums zoals houtskool, bister, pastel of inkt. Daarnaast zoekt ze het spanningsveld op tussen abstractie en figuratie in de ‘vrije grafiek’ en experimenteert met technieken zoals monotype, hoog- en diepdruk, hout- en krantdruk en digitale grafiek. Ze mixt en matcht deze technieken in haar kunstwerken waardoor er authentieke en verrassende creaties ontstaan. 

Haar onderwerpen kiest ze uit het dagelijks leven: speels, dynamisch, mechanisch. Ze vertrekt meestal van een zelfgenomen foto die sterk gestileerd wordt of van een ruwe schets. 

Gepassioneerd door de innerlijke identiteit en verscheidenheid van de mens heeft ze een zeer herkenbare reeks ‘silhouetten’ geschilderd. Het oorspronkelijke idee heeft tot een geheel eigen universum aan variaties (‘avatars’) geleid. Ze tast haar grenzen af en schildert haar silhouetten ook op hout en gevels, zelfs tot in Spanje.

Benieuwd naar de schilderijen en de grafische ontwerpen van Pascale Van Eycken?
Kom langs in onze kunstgalerij of bekijk de collectie op onze webshop >>

Kunst Pascale Van Eycken

Pascale Van Eycken

Theo Broeren

Theo Broeren is een figuratieve kunstenaar uit Nederland die bekend staat om zijn vrolijke en kleurrijke schilderijen van dikke dames. Theo verwerkt jouw thema in een persoonlijk schilderij op maat van jouw interieur. Kleur, vrolijkheid met een vleugje humor. Driedubbelcheck!

Lees meer keyboard_arrow_right

Sandrine Langlade

Sandrine Langlade is een Franse kunstenares met veel artistieke invloeden en kruist abstracte Kunst, fauvisme, futurisme en haar eigen stijl. Haar Kunst is een explosie van heldere kleuren, met geometrische afgeknotte, asymmetrische en soms figuratieve vormen.

Lees meer keyboard_arrow_right

Lee-anne van den Brand

Lee-anne van den Brand wordt met haar optimistische kunstwerken ook wel 'Painter of Happiness' genoemd. Zij houdt ervan om met vriendelijke vormen en heldere kleuren een statement te maken, tegen alle grijsheid en somberheid in deze wereld! Bij deze kunstenares louter blijheid zonder schaduwen!!!

Lees meer keyboard_arrow_right

Olivier Messas

Olivier Messas speelt graag met mengsels van technieken en materialen, toch is hij voorstander van het gebruik van olieverf voor de realisatie van zijn zeilboten. Door het streven naar een harmonieuze structurele compositie, verrijkt door het gebruik van een genuanceerd en helder kleurenpalet, lijken de werken "tussen hemel en zee" doordrenkt met een grote sereniteit.

Lees meer keyboard_arrow_right

Saskia Frinking

Saskia Frinking is een Nederlandse kunstenares die 8 jaar gewoond heeft in Zuid-Afrika. Haar liefde voor Zuid-Afrika laat zich sterk voelen in haar creaties. Saskia creëert schilderijen waarbij ze de focus legt op de sterke, levenslustige en kleurrijke Afrikaanse vrouwen. Ze schildert de vrouwen heel subtiel waardoor er ruimte is voor interpretatie.

Lees meer keyboard_arrow_right

Vinciane Closset

Vinciane Closset is een Franse kunstenares die bekend staat om haar hyper-realistische werken en sinds enkele jaren ook om haar abstracte Kunst. Zij schildert onder meer een vrucht, een bloem of een dier in close-up met oog voor het kleinste detail. Met uniek kleurgebruik en doordachte accenten.

Lees meer keyboard_arrow_right

Claudine Andrien

Sterk geboeid door het contact met de aarde en de door het bewerken van de klei geboden expressiemogelijkheden, tracht Claudine de grenzen van de materie te verkennen en gebruikt hierbij, gedreven door spontaniteit en beweging, een sculpturale vormentaal met een knipoog naar een wondere wereld.

Lees meer keyboard_arrow_right

Jouw kunstwerken verkopen?

Lees meer keyboard_arrow_right

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x