Piet Vandenhende

Piet Vandenhende leidde vele jaren een leven met flink wat ups en downs. Zijn opleiding als horlogemaker, juwelier en optieker hadden hem nochtans een succesvolle zaak bezorgd. Maar hij heeft ook aan de andere kant van de maatschappij geleefd. Zijn kunstwerken vertellen iets over het ruige leven van iemand die aan de zelfkant van de maatschappij heeft gestaan.

Intussen werden over zijn leven twee boeken geschreven, houdt hij talloze lezingen en wil hij iedereen tonen dat kunst een mens tot veel of zelfs tot alles in staat kan stellen. 

Als beeldhouwer houdt hij ervan om sculpturen te creëren van metaal en brons. Zijn metalen beelden vervaardigt hij meestal op basis van ijzeren rondellen. Hiermee bespeelt hij de tegenstelling 'hard' en 'hart', gekoppeld aan de dualiteit in de mens, meer bepaald in de vrouw. De vrouw kan hard zijn, maar is in wezen zacht en hartelijk. 

'KUNST BRENGT REDDING'

De ijzeren rondellen kunnen evengoed met wat inlevingsvermogen evenzoveel reddingsboeien representeren. Een reddingsboei om aan wal te geraken: eerst nog aan lager wal, maar vandaag aan het stuur van zichzelf. Niet als een automatische piloot, maar als een authentieke kunstenaar. 

Dit kunstenaarschap is een onverminderde zoektocht naar authenticiteit.

Benieuwd naar de kunst van Piet Vandenhende?
Kom langs in onze kunstgalerij of bekijk de gehele collectie online.


Piet Vandenhende

Yolanda et H.

YOLANDA & H-sculpturen tonen de onderlinge verbinding en afhankelijkheid tussen alle levende vormen. In sommige sculpturen wordt het heldere, levendige fluorescerende gele licht - dat van binnenuit stroomt - afgewisseld door het Cortenstaal. De natuur wordt gesymboliseerd door het opvallende gele licht; het cortenstaal vertegenwoordigt de mensheid.

Lees meer

Jos van Beek

Er is rust in dynamiek. Een subtiel tastbare sfeer van goede moed, optimisme en warmte; dat straalt het kunstwerk van de Nederlandse kunstenaar Jos van Beek uit. Soms zijn de werken geheel abstract, soms ook figuratief maar steeds met ruimte voor interpretatie.

Lees meer

Dominique Prins Ciccoli

Elegante en surrealistische bronzen beelden van de vrouw met een vleugje humor. Beeldhouwen en werken in brons is de passie van Dominique Prins Ciccoli. Dominique houdt ervan om tegenstellingen uit te vergroten in haar bronzen beelden waardoor de beelden vrolijkheid uitstralen. Ondanks overdrijving zijn de beelden steeds in balans én met aandacht voor elegantie. Vrouwelijke vormen met een vrolijke toets vind je hier!

Lees meer

Saskia Frinking

Saskia Frinking is een Nederlandse kunstenares die 8 jaar gewoond heeft in Zuid-Afrika. Haar liefde voor Zuid-Afrika laat zich sterk voelen in haar creaties. Saskia creëert schilderijen waarbij ze de focus legt op de sterke, levenslustige en kleurrijke Afrikaanse vrouwen. Ze schildert de vrouwen heel subtiel waardoor er ruimte is voor interpretatie.

Lees meer

Pascale Van Eycken

Pascale Van Eycken creëert kleurrijke grafische werken. Ze is gespecialiseerd in ‘vrije grafiek’ zoals monotype, hoog- en diepdruk, houtsnede, krantdruk en digitale grafiek. De silhouettes kunnen geschilderd worden naar jouw favoriete kleuren. Hierbij geven wij je graag kunstadvies.

Lees meer

Theo Broeren

Theo Broeren is een figuratieve kunstenaar uit Nederland die bekend staat om zijn vrolijke en kleurrijke schilderijen van dikke dames. Theo verwerkt jouw thema in een persoonlijk schilderij op maat van jouw interieur. Kleur, vrolijkheid met een vleugje humor. Driedubbelcheck!

Lees meer

Sandrine Langlade

Sandrine Langlade is een Franse kunstenares met veel artistieke invloeden en kruist abstracte Kunst, fauvisme, futurisme en haar eigen stijl. Haar Kunst is een explosie van heldere kleuren, met geometrische afgeknotte, asymmetrische en soms figuratieve vormen.

Lees meer

Lee-anne van den Brand

Lee-anne van den Brand wordt met haar optimistische kunstwerken ook wel 'Painter of Happiness' genoemd. Zij houdt ervan om met vriendelijke vormen en heldere kleuren een statement te maken, tegen alle grijsheid en somberheid in deze wereld! Bij deze kunstenares louter blijheid zonder schaduwen!!!

Lees meer

Olivier Messas

Olivier Messas speelt graag met mengsels van technieken en materialen, toch is hij voorstander van het gebruik van olieverf voor de realisatie van zijn zeilboten. Door het streven naar een harmonieuze structurele compositie, verrijkt door het gebruik van een genuanceerd en helder kleurenpalet, lijken de werken "tussen hemel en zee" doordrenkt met een grote sereniteit.

Lees meer

Vinciane Closset

Vinciane Closset is een Franse kunstenares die bekend staat om haar hyper-realistische werken en sinds enkele jaren ook om haar abstracte Kunst. Zij schildert onder meer een vrucht, een bloem of een dier in close-up met oog voor het kleinste detail. Met uniek kleurgebruik en doordachte accenten.

Lees meer

Virginie De Bièvre

Virginie De Bièvre is een Belgische object- en conceptkunstenaar, maar wordt ook wel kunstenaar van Pop Art genoemd. Haar 'Mixed Icons' zijn een knipoog naar de jaren 60. De beelden worden op een sokkel geplaatst en achter plexiglas waardoor ze verheven worden tot mooie sculpturen.

Lees meer

Jouw kunstwerken verkopen?

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x